İlaç Rehberi

PURINOL 250 MG+ 615 MG5 G EFERVESAN Nedir?

Purinol ilacı enfeksiyonlara karşı kullanılan bir ilaçtır. Antibiyotik ilaçlar arasında yer alan Purinol, metenamin etken maddesi aracılığı ile bakteriyel enfeksiyon hastalıklarında önemli ölçüde etki gösterir.

Purinol Nedir?

Purinol ilacı granül halinde bulunur ve suda karıştırılarak kullanılır. 70 ve 140 gramlık granüller halinde bulunan bu ilaçlar gram negatif ve gram pozitif özellikteki bakterilere karşı etkili olur. Bu antibiyotik ajanlar oldukça geniş bir bakteri topluluğu üzerinde etkili olur.

Purinol ilacı en çok üriner sistem enfeksiyonlarında kullanılır. İlaç hem enfeksiyon varlığında tedavi edici olarak hem de enfeksiyon riski olan hastalarda koruyucu olarak kullanılır. İlacın başarılı olma olasılığı oldukça yüksektir.

Purinol Ne İşe Yarar?

Purinol ilacı üriner sistemin herhangi bir noktasında meydana gelen enfeksiyon hastalığı durumunda antibiyotik etki gösterir. İlaç etkisini gram negatif ve gram pozitif bakterilere karşı gösterir. Mantar, parazit ve virüs etkenlerinin neden olduğu enfeksiyon hastalıklarında kullanılmaz.

İlginizi Çekebilir!!!  Ferrum Hausmann Fort 100 mg 0,35 mg Film Tablet Nedir?

İlginizi çekebilecek diğer ilaç içerikleri;

Purinol Nasıl Kullanılır?

Purinol ilacı granüllerin sıvı ile karıştırılması sonucunda hazır olur. İlacın kullanım sıklığı ve kullanım miktarı kişideki enfeksiyon tablosuna göre belirlenir.

Yetişkin hastalarda genellikle 4 kere 1 ila 2 ölçek kullanım önerilir. 6 ila 12 yaş aralığındaki çocuklarda görülen üriner sistem enfeksiyonlarında günde 4 kere 1 ölçek ve 6 yaşından küçük çocuklardaki enfeksiyon tablolarında günlük kilogram başına 50 mg olacak şekilde doz 3’e bölünerek kullanılır.

Purinol Ne için Kullanılır?

Purinol ilacı üriner sistem ile ilgili olan enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde ve bu sistem ile ilgili enfeksiyon riski varlığında kullanılır. İlacın kullanıldığı durumlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Ani gelişen ve antibiyotik ile tedavi edilen enfeksiyonların devam tedavisinde
  • Sürekli tekrarlayan mesane iltihabında
  • Sürekli idrar sondası kullanması gereken hastalarda
  • İdrar yolları ile ilgili görüntüleme işlemlerinin öncesinde
  • Belirti göstermeyen bakteriüri (idrarda bakteri görülmesi) durumunda

Purinol Kullanmaması Gereken Kişiler

Bazı hastaların Purinol kullanmaması gerekmektedir. Bu hastaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • İlaç etken maddesine alerjisi olan kişiler
  • Susuz kalan hastalar
  • Gut tanısı konmuş kişiler
  • Metabolik asidoz problemi olan kişiler
  • Karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olan kişiler
  • Aktif olarak sulfonamid tedavisi gören kişiler
İlginizi Çekebilir!!!  Priligy 30 Mg Nedir? Ne İşe Yarar?

Purinol Kullanırken Dikkatli Olması Gereken Kişiler

Böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olan kişilerin Purinol ilacını dikkatli bir şekilde kullanması gerekmektedir. Bu hastalarda ilacın emilimi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza mevcut durumunuzu bildiriniz.

Purinol Eczane Fiyatı 2022

Purinol eczane fiyatı 2022 yılında 15 TL’dir. İlacın satış fiyatı zaman zaman değişiklik gösterebilir.

Purinol Yan Etkileri

Purinol yan etkileri olabilen bir ilaçtır. Her antibiyotik ilaçta olduğu gibi Purinol tedavisi boyunca da hastalar kendilerini yan etkiler açısından izlemelidir. İlaca bağlı görülebilecek yan etkiler şu şekilde sıralanabilir;

  • Hazımsızlık
  • Ağrılı idrar
  • Karın ağrısı
  • İshal
  • Kusma
  • Midede rahatsızlık hissi
  • İdrar yaparken acıma hissi
  • Mide bulantısı

Purinol Yararları Nelerdir?

Purinol ilacının yararları şu şekilde sıralanabilir;

  • Gram negatif ve gram pozitif bakteri topluluklarına karşı etkilidir
  • Yan etki gösterme olasılığı azdır
  • Kullanımı kolaydır, herkes tarafından kolayca kullanılabilir

Purinol Zararları Nelerdir?

Purinol ilacının zararları şu şekilde sıralanabilir;

  • Farklı bir formda olduğu için doz hesaplaması esnasında zorluk yaşanabilir

Purinol Prospektüsü

Purinol ilacının prospektüsü için kutudan çıkan kağıdı inceleyebilirsiniz. Kutu içerisindeki bu kağıtta ilacın kullanımı, yan etkileri, nasıl kullanılacağı ve hangi durumlarda etkili olduğu gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Eğer ilacın prospektüs kağıdını kaybettiyseniz burada verdiğimiz bilgilere göz atabilirsiniz. Çünkü bu içeriği hazırlarken Purinol prospektüsünden yardım aldık. Ya da size en yakın eczacıya giderek konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!!!  Augmentin Bid 1000 mg Nedir? Ne İşe Yarar?

Purinol Reçetesiz Alınır mı?

Purinol ilacı diğer antibiyotik ilaçlarda olduğu gibi reçetesiz alınabilen bir ilaç değildir. İlaç yalnızca doktor tarafından reçete verildiği taktirde kullanılabilir.

Purinol Muadili Var mı?

Purinol muadili olan bir ilaçtır. Manuprin ve Hippurin ilaçları Purinol’ün muadilleridir. Purinol olmadığı durumlarda tedaviye bu muadil ilaçlar ile devam edilebilir.

Purinol Etken Maddeleri

Purinol’ün etken maddesi metenamindir. İlaç içerisinde metenamin etken maddesinin yanı sıra başka yardımcı maddeler de vardır.

Purinol Şikayetleri

İnternet üzerinde Purinol ile ilgili şikayetlere rastlamadık. Bazı hastalar ilaç kullanımı sonrasında yan etki gördüğünü bildirmiştir ancak bunları şikayetten saymıyoruz. Çünkü her ilaç her insanda farklı şekilde etki göstermektedir.

Purinol Hamileler ve Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Purinol ilacı gerekmediği ve doktor tarafından önerilmediği sürece hamilelikte ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Hamileler, hamile kalmayı planlayanlar, hamilelik riski bulunanlar ve çocuk emziren kişiler Purinol kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Purinol Aç mı Tok mu Kullanılır?

Purinol için kullanım önerisi tok karnına olacak şekildedir. Hastalar mide sorunu yaşıyorlarsa yatmadan önce de Purinol ilacını kullanabilir.

Purinol Günde Kaç Kere Kullanılır?

Purinol’ün günde kaç kere kullanılacağına doktorlar karar vermektedir. Hastadaki genel bulguları göz önünde bulunduran doktorlar günde kaç kere ve her seferinde kaç mg doz alınacağını belirler. Hastaların tedavi süresince bu hususa dikkat etmesi gerekmektedir.

Purinol SGK Karşılıyor mu?

Purinol’ün SGK tarafından karşılanıp karşılanmadığını eczacınıza danışabilirsiniz. Konu hakkında en detaylı bilgiyi eczacınız size verecektir.

Purinol Hangi Firma Üretiyor?

Purinol ilacı Recordati İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilip satılmaktadır.

YouTube video

Rate this post

Zeki Ersin Yıldırım

27 Şubat 1987 İstanbul doğumluyum. SEO uzmanı ve basın mensubu olarak görev almaktayım. Bayandoktor.com başta olmak üzere birçok internet haber sitesinde aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
5