Gebelik

Embriyo Tutunma Belirtileri Ne Zaman Başlar?

Embriyo tutunma belirtileri nedir? Ne zaman başlar? Embriyo rahme tutunduktan sonra ne olur? Merak ettiğiniz tüm soruların cevabı içeriğimizde...

Embriyo Tutunma Belirtileri Ne Zaman Başlar?

Embriyo rahme tutulduktan sonra bazı oluşumlar başlar. Bu oluşumların başında birbiri ardına gerçekleşen hücre bölünmeleri gelir. Ancak bu belirtiler dışarıdan incelenemez.

Rahim tutulması gerçekleştikten sonra B HCG adı verilen “insan karyonik gonadotroin hormon” miktarı artmaya başlar. Bu hormon gebeliğin oluştuğunu yani embriyonun rahme tutunduğunu gösterir.

B HCG hormonunun yükselip yükselmediğini ölçmek için hamilelik testi gereklidir. Bu testler döllenmeden sonraki 12. gün yapılır. Eğer sonuç pozitifse 2 gün sonra bir test daha yapılır. Bu B HCG testi de pozitif çıkarsa döllenmenin gerçekleştiği anlaşılır.

Embriyo tutulmasını takiben görülen ilk bulgular bu şekildedir. Daha sonraki aşamalarda memelerde hassasiyet, kasık ağrısı, duygusallık, mide bulantısı ve karın ağrısı gibi belirtiler yaşanmaya başlar.

Embriyo Tutunma Belirtileri Ne Zaman BaşlarPin

Embriyo Rahme Tutunduktan Sonra Ne Gibi Durumlar Yaşanır?

Embriyo rahim yatağına tutunduktan sonra ilk etapta üzeri kapanır ve rahim içerisine gömülür. Bu süreç tamamlanırken aynı zamanda bazı hücresel değişimler yaşanır.

İlk döllenen tek hücreli hücre mitozla iki hücreli yapıya dönüşür. Daha sonra bir kere daha mitoz bölünme gerçekleşir ve dört hücreli yeni hücre oluşur. Bu evre birkaç gün daha devam eder. 5. gün geldiğinde blastosit adı verilen yapılar meydana gelir.

İlginizi Çekebilir!!!  Kızlık Zarı Bozulmadan Hamile Kalma Konusuna Uzmanlar Ne Diyor?

Blastosit oluşan hücrelerde hücre dış ve iç tabakası ayrılır ve içerisi su ile dolar. Bu aşamaya gelen döllenmiş yapıda ortalama 120 kadar hücre bulunur.

Bu hücre değişimleri yaklaşık 2 hafta kadar devam ettikten sonra vücuttaki B HCG hormonu miktarında artış yaşanır. Birbiri ardına yapılan hamilelik testlerinde B HCG normal seviyelerde tespit edilirse rahme tutunmanın olduğu anlaşılabilir.

Bu aşamadan sonra kısa süre içerisinde mitoz bölünmelerin sıklığı dolayısıyla hücreartar. Bu da zaman içerisinde dokuların ve organ yapılarının oluşmasını sağlar.

Embriyonun Rahme Tutunması Anlaşılır mı?

Embriyo rahme tutunduktan sonra gebelik gerçekleşeceği için hormonal değişimler meydana gelir. Bu nedenle hormon ölçümü yapılarak embriyonun rahme tutunması anlaşılabilir.

Rahme tutunan embriyo 12-14 gün içerisinde B HCG miktarını arttırır. Bu hormonun seviyesi hastanede yapılabilecek testlerle ölçülür ve embriyonun rahme tutunduğu anlaşılır.

İlginizi Çekebilir – 2 Günde 5 Kilo Verdiren İngiltere Diyeti

İlginizi Çekebilir – Diprospan İğne Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanıcı Yorumları

İlginizi Çekebilir – Saneloc 50 mg Nedir? Ne İşe Yarar?

Embriyonun Rahme Tutunması Kaç Gün Sürer?

Embriyonun rahme tutunması ve gebeliğin başlaması ortalama iki hafta içerisinde tamamlanır. Döllenmeden sonra başlayan süreç 12 ila 14 gün içerisinde tamamlanır.

Bebeğin Tutunması için Neler Yapılmalı?

Bebeğin rahme tutunmasını isteyen aileler bazı önlemler almak isteyebiliyor. Ancak dışarıdan yapılacak basit müdahaleler bebeğin tutunmasını kolaylaştırmaz. Anne adayların bu süreçte beslenmelerine dikkat etmeleri ve istirahat etmeleri yeterlidir.

İlginizi Çekebilir!!!  En İyi Hamilelik Uygulaması

Eğer mevcut bir kadın hastalığı embriyonun rahme yerleşmesini önlüyorsa çocuk sahibi olmadan önce tedavi olmak gerekebilir. Bunun için kadın doğum uzmanları ile iş birliği yapılabilir.

Embriyo Tutunma Belirtileri Ne Zaman BaşlarPin

5 Gün Embriyosu Kaç Günde Tutunur?

5 gün embriyosu döllenmeyi takiben 12 ila 14 gün içerisinde rahme tutunur. Bu süre anne adayları arasında farklılık gösterse de ortalama bu aralıktadır.

Embriyo tutunduktan sonra kandaki B HCG miktarları değişmeye başlar. Bu da tutunmanın başarılı olduğunu ve gebeliğin başlangıcını gösterir.

Embriyoların Yüzde Kaçı 5 Güne Ulaşır?

Döllenme sonrasında embriyoların %50 ila %60’ı beşinci güne ulaşır. Ortalama başarı yüzdesi bu seviyelerdedir.

5 Gün Embriyo Neden Tutmaz?

Çeşitli pıhtılaşma bozuklukları embriyo tutmasını büyük ölçüde engelleyebilir. Aynı zamanda anne adayının bağışıklık sistemi hücreleri de embriyo tutunmasının önüne geçebilir.

Embriyo tutunma sorunu olan kadınlarda iyi bir takip gerekli olabilir. Ayrıca döllenmeyi takiben birkaç gün süre devam edecek istirahat gerekebilir.

Embriyo Rahme Neden Tutunamaz?

Embriyo anne rahmine tutmadığında anneye ait kalıtsal ve kronik rahatsızlıklardan söz edilebilir. Bu sağlık sorunlarından şüphelenen kadın doğum uzmanlarının yeni bir döllenme sürecinden önce çeşitli tanılama yöntemlerini uygulaması gerekir.

Özellikle dış gebelik (ektopik gebelik) gibi sağlık sorunlarında embriyo tutmaz. Her ne kadar B HCG seviyesi yükselse ve hamilelik belirtileri ortaya çıksa da embriyo doğru yere tutunmadığı için gebelik gelişmez.

Embriyo Tutmazsa Ne Olur?

Embriyo tutunmazsa gebelik gelişmez. Daha sonra pıhtı ile birlikte küçük miktarda kanama gelir. Bununla birlikte gebelik testleri negatif çıkar. Döllenmeyi müteakiben 12 ila 14. gün yapılan gebelik testleri negatif çıktığında embriyonun tutunmadığı anlaşılabilir. Bu evreden sonra doktorların detaylı tanılama yöntemleri uygulaması gerekli olabilir.

İlginizi Çekebilir!!!  Diş Macunuyla Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

İlginizi Çekebilir – 2 Günde 5 Kilo Verdiren İngiltere Diyeti

İlginizi Çekebilir – Diprospan İğne Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanıcı Yorumları

İlginizi Çekebilir – Saneloc 50 mg Nedir? Ne İşe Yarar?

Transferden Sonra Tutunma Belirtileri

Transfer sonrasında tutunma gerçekleşirse en önemli belirti erken evrede ortaya çıkan B HCG seviyesi yükselmesidir. Kan testlerinde ölçülebilen bu hormon ile tutunmanın gerçekleştiği anlaşılabilir.

B HCG seviyesinin artmasıyla birlikte başka belirtiler de görülmeye başlar. Bu belirtiler hamilelik belirtileri olan mide bulantısı, kasık ağrısı, duygusallık, memede büyüme, hassasiyet ve ödem gibi belirtilerdir.

Tutunamayan Embriyo Vücuttan Nasıl Atılır?

Tutunamayan embriyolar vajinal kanama ile vücuttan uzaklaştırılır. Bu kanamayı kadınlar fark etmeyebilir. Az miktarda kanama embriyonun tutunamadığı anlamını her zaman taşımaz. Gebelik beklenildiği dönemde kanama meydana gelirse mutlaka doktor kontrolüne gidilmelidir.

Embriyo Tutunma Belirtileri Ne Zaman BaşlarPin

Embriyonun Rahme Tutunması için Ne Yapmalı?

Embriyonun rahme tutunması için öncelikle varsa kadın hastalıklarının tedavi edilmesi gerekir. Daha sonra döllenmeyi takiben hastanın dinlenmesi gerekir.

Çoğu zaman ektobik gebelik rahim tutunmasını olumsuz etkileyebilir. Eğer hastalarda sık yaşanan dış gebelik sorunu varsa çözüme kavuşturulması gerekir.

İlginizi Çekebilir – 2 Günde 5 Kilo Verdiren İngiltere Diyeti

İlginizi Çekebilir – Diprospan İğne Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanıcı Yorumları

İlginizi Çekebilir – Saneloc 50 mg Nedir? Ne İşe Yarar?

Transferin 5. Günü Neler Olur?

Transfer sonrası beşinci günde blastositler oluşmuş olur. Bu yapılar ortalama 120 hücreden oluşan yapılardır.

Transferin 6. Günü Neler Olur?

Transferin altıncı gününde hücre çoğalması bütün hızıyla devam eder. Mitoz bölünme gerçekleştiği için hücre sayısı birkaç kat artmış olur.

YouTube video

Embriyo Tutunma Belirtileri ile alakalı tüm sorularınızı aşağıdan bizlere sorabilirsiniz.

Rate this post

Zeki Ersin Yıldırım

27 Şubat 1987 İstanbul doğumluyum. SEO uzmanı ve basın mensubu olarak görev almaktayım. Bayandoktor.com başta olmak üzere birçok internet haber sitesinde aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu