Gebelik

39. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

39 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 39. haftasında bebek yaklaşık olarak 3,3 kg olur.

39 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebelikte 39 hafta geçmesi ile beraber bebek 9 aylık olmuş olacaktır.

39 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 39. haftasında doğum belirtisi olabilecek olan mide bulantıları yaşanabilir. Tek başına mide bulantısı yaşanması doğumun başladığı anlamına gelmese de doktoru durumdan haber etmek gerekir.

39. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

39 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebeliğin 39. haftasında bakılacak ultrason görüntülerinde doktor öncelikle bebeğin pozisyonunu kontrol edecektir. Bunun yanı sıra bebeğin kalp atım hızını ve hareketlerini de kontrol eder ve amniyon sıvısının miktarını gözlemler. Bu haftaki ultrason muayenelerinde büyük olasılıkla bebek doğum pozisyonunu almış olarak görüntülenecektir.

Baş aşağı pozisyonda ve başı pelvisin içine yerleşik halde doğumu bekleyen bebeğin, yüzünün annesinin omurga kısmına bakması istenen doğum pozisyonu olarak bilinir. Yüzünün sağ, sol veya önde olduğu gözlemlenen bebeklerde ise yüzün, doğuma kadar istenen pozisyona gelmesi beklenir veya doktor elle çevirmeyi tavsiye edebilir.

39 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebeliğin 39. haftasında bebeğin ağırlığı yaklaşık olarak 3300 gr olur.

39 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 39. haftasında bebek olası bir doğum sonrası yaşamını sürdürebilecek seviyede gelişimini tamamlanmıştır. Buna rağmen beyin hücrelerindeki artış sürmektedir ve bu beyin hücrelerinin gelişiminin anne karnında olması çok önemlidir. Bu sebepten dolayı eskiden planlı sezaryenler 38. haftada yapılsa da günümüzde beyin hücrelerinin anne karnındaki gelişiminin önemi anlaşıldığı için tıbbı bir gereklilik olmadığı takdirde en az 39. haftada yapılması zorunlu hale getirilmiştir.

İlginizi Çekebilir!!!  Beta hCG Testi Nedir? Fiyatları Nelerdir?

Vücudundaki lanugo isimli ince tüylerinin dökülmesi büyük ölçüde gerçekleşmiştir. Bebeğin ısı kontrolünü sağlayan ve cildinin nemli kalmasına yardımcı olan Vernix tabakası işlevlerini sürdürmektedir. Bunun yanı sıra doğum esnasında bebeğin doğum kanalından geçişini kolaylaştırma görevi de olan bu tabakanın, doğum sonrası bir süre daha bebeğin cildinde kalması istenir ve bebek hemen yıkanmaz.

Göbek kordonu vasıtasıyla anneden bebeğe geçişi süren antikorlar, bebeğin rahim dışında yaşayabileceği hastalık ve mikrop durumlarına karşı hazırlıklı olmasını sağlamaktadır. Cildinin alt bölgesindeki ve organları ile bazı kaslarının çevresindeki yağlanmanın da sürdüğü bilinmektedir. Doğum sonrası bebeğin ısı kontrolünü sağlayabilecek olan bu yağlanma, sağlıklı bir gelişim ve hayatta kalma açısından çok önemlidir.

39 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebeliğin 39. haftasında oluşabilecek mide yanması ve kabızlık durumlarının önüne geçmek adına bol su tüketimine ve lif açısından zengin gıdalar tüketmeye özen gösterilmelidir. Ayrıca yaklaşan doğumda kullanılmak üzere enerji depolanması da tavsiye edilir.

Enerji ihtiyacının karşılanabileceği besinler olarak muz, kayısı, üzüm, kuru meyveler, tahıl barları, yulaflı kek ve fındık söylenebilir. Bu besinlerle karşılanan enerjinin ise gün içinde yorularak harcanmaması gerekir. Besin değeri yüksek gıdaların tüketimine devam edilen bu dönemde öğünler sık olmalı fakat az az yemek yenmelidir.

39 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebeliğin sonlarına yaklaşılan bu dönemde kasık sancılarında da artış yaşanacaktır. Vücudun doğum kasılmalarına hazırlık yapması olarak bilinen bu kasılmalar sıklaşabilir ancak endişe vermemesi gerekir.

39 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelikte isteğe bağlı kürtaj yapılması 10. haftaya kadar mümkün olup daha sonraki süreçte sadece doktor kararı ile yapılabilir. Doktorun kürtaj kararı alması için ise gebeliği olumsuz yönde etkileyecek bir hastalığın tespit edilmiş olması gerekmektedir.

39. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

39 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebeliğin son haftalarına yaklaşılan bu dönemde bebeğin başını pelvisin içine yerleştirmesinden dolayı karın iyiden iyiye aşağı inmiştir. Ayrıca bu haftalarda bazı doğum belirtileri de ortaya çıkabilir.

39 Haftalık Gebelik Doğum Belirtileri

Gebeliğin 39. haftasında görülebilecek bazı doğum belirtileri vardır. Bunlardan en yaygın olanları yalancı kasılmaların sayısında artış yaşanmasıdır. Yürüme veya uzanma durumlarında kasılmalardaki şiddetin artması da belirtilerden biridir. Ayrıca düzenli kasılmaların başlaması ve 10-15 dakikada bir yaşanmasının yanı sıra bu düzenli kasılmaların süresinin uzaması, kasılmasında sıklaşma yaşanması ve şiddetinde artış görülmesi de doğum belirtileri arasında yer alır.

İlginizi Çekebilir!!!  Dış Gebelikte Kanama Ne Zaman Başlar? Bilmeniz Gerekenler

Bunun yanı sıra yuva kurma içgüdüsünde de artış gözlemlenebilir. İshal, sık idrara çıkma isteği ve halk ağzında nişan gelmesi olarak bilinen kan gelmesi durumları da doğum belirtileri arasında gösterilmektedir.

39 Haftalık Gebelik Yorumları

– Son kontrollerimizde benim ve bebeğimin bütün değerleri normal çıktı ve artık hazırlıklarımızın tamamlanması ile beraber artık tamamen doğumu beklemeye geçtik.

– Artık hamilelikte son haftalarımı belki de son günlerimi geçirdiğim bu günlerde hem endişe hem mutluluk durumları ile beraber bir duygu karmaşasına girmiş bulunmaktayım.

39 Haftalık Gebelik Karın Ne Kadar Büyür?

Gebeliğin 39. haftasında anne karnı doğum sonuna kadar ulaşabileceği en yüksek seviyeye kadar büyümesini gerçekleştirmiştir. Birkaç haftadır yavaşlayan veya duran kilo alımı ile beraber karında daha fazla büyüme olmayacağı tahmin edilir.

39 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebeliğin 39. haftasında görülebilecek doğum belirtileri arasında vajinal akıntılarda artış yaşanması da bulunmaktadır. Böyle bir durumun yaşanması durumunda zaman kaybedilmeden doktora haber verilmelidir.

39 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebelikte 39. haftaya gelindiğinde doğuma iyice yaklaşıldığından dolayı dikkatli olunması istenir. Özellikle doğum yapılacak hastaneye yakın olunması ve fazla uzaklaşılmaması gerekmektedir. Doğum hakkında dışarıdan yapılan olumsuz yorumlar ve lüzumsuz tavsiyeler duymazdan gelinmelidir. Engel bir durum olmaması halinde yoga ve meditasyon yapımına devam edilmelidir.

39 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebeliğin 39. haftasına gelindiğinde başlangıçtan itibaren 12-13 kg alınması ideal olarak bilinir.

39. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

39 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 39. haftasında yapılacak kontrollerde de önceki haftalarda olduğu gibi doktor bebeğin pozisyonunu ve boyutunu kontrol edecek ve gelişimini gözlemleyecektir.

39 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebeliğin 39. haftasında gelişimini önemli derecede tamamlamış olan bebeğin işitme duyusu da kusursuz olarak işlemektedir. Sesleri net bir şekilde duyabilir ve ayırt edebilir.

39 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 39. haftasında bebeğin boyu büyük boy bir balkabağı boyutuna denk olan 50-51 cm büyüklüğündedir.

39 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebeliğin son haftalarına gelinen bu dönemde yemek yeme isteğinde azalma olduğu gözlemlenir ve bundan kaynaklı olarak aşermelerde de azalma yaşanabilir.

İlginizi Çekebilir!!!  İdrarda Gebelik Testi En Erken Ne Zaman Belli Olur?

39 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Gebeliğin 39. haftasına gelindiğinde bebeğin doğum pozisyonun almış olmasından dolayı ciğerlere yaptığı baskı azalır ve nefes darlıklarında azalma yaşanır.

39. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

39 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebeliğin 39. haftasında doğum belirtisi olabilen fakat düşüğe sebep olabilecek kadar riskleri içerisinde barındıran idrar yolu enfeksiyonları yaşanabilir. İdrara çıkma isteğinde artışın yanı sıra idrar sırasında kanama veya yanma hissi ile beliren bu enfeksiyonlar, zaman kaybedilmeden doktora bildirilmeli ve tedavi edilmelidir.

39 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebeliğin 39. haftasında da besin değeri yüksek gıdaların tüketilmesi istenmesi nedeniyle vitamin alınması da son derece önemlidir. Aşırıya kaçılmaması gereken bu vitaminlerin, doktorunuz ile beraber yeterli miktarda alınması gerçekleştirilebilir.

39 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin sonlarına yaklaşılan bu dönemde endişe ve kaygı durumlarının yanı sıra uykusuzluk ile beraber kendisini gösterebilen baş ağrıları ortaya çıkabilir. Doğum belirtileri arasında da bulunan bu baş ağrılarının yaşanması durumunda doktorunuza haber vermeniz istenir.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik1. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik2. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 3. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 4. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 5. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 6. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 7. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 8. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 9. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 10. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 11. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 12. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 13. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 14. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 16. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 17. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 18. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 19. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 20. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 21. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 22. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 23. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 24. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 25. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 26. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 27. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 28. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 29. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 30. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 31. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 32. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 33. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 34. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 35. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 36. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 37. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 38. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 39. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 40. Hafta Gebelik

Rate this post

Zeki Ersin Yıldırım

27 Şubat 1987 İstanbul doğumluyum. SEO uzmanı ve basın mensubu olarak görev almaktayım. Bayandoktor.com başta olmak üzere birçok internet haber sitesinde aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
6