Gebelik

38. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

38 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 38. haftasında bebek yaklaşık olarak 3 kg olur.

38 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebeliğin 38. haftasında bebek 9 aylıktır.

38 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 38. haftası içerisinde süreç boyunca yaşanan sindirim sorunlarının neden olabileceği mide bulantıları yaşanabilir. Ayrıca doğumun başlayacağına işaret olarak değerlendirilebilecek mide bulantıları da görülebildiğinden dolayı doktor durumdan haberdar edilmelidir.

38. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

38 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebeliğin 38. haftasındaki ultrason muayenelerinde doktor bebeğin pozisyonunun yanı sıra kalp atış hızını ve hareketlerini gözlemleyecektir. Ayrıca bu haftalarda miktarında azalma olması beklenen amniyon sıvısının da kontrolünü gerçekleştirecektir. Bunun yanı sıra bebeğin kilosu ve boyu ile ilgili ölçümler de yapılsa da tam olarak net sonuçlar verilmeyip ortalama değerlere ulaşılabilir.

38 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebeliğin 38. haftasında bebeğin ağırlığı yaklaşık olarak 3000 gr olur.

38 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 38. haftasında bebek gelişimini büyük ölçüde tamamlamıştır ve bu haftalarda gerçekleşecek doğumlarda herhangi bir sorunla karşılaşılmayacağı tahmin edilir. Bebeklerin doğumlarında normal olarak değerlendirilen aralıklar 40-2 ve 40+2 olarak bilinir. Ancak her şeyin yolunda olduğu gözlemlenen hamileliklerde doğum için riskin en az olduğu hafta olan 42. haftaya kadar beklenebilir.

Bu haftadan sonra ise plasentanın işlevinde azalma yaşanması ile beraber bebekte riskli durumlar oluşabildiği için doğum yapılması tavsiye edilmez. 38 haftalık bebek olgunlaşmasını büyük ölçüde tamamlamış olsa da beyin hücrelerindeki artık sürmektedir. Bundan dolayı anne karnında biraz daha süre geçirmesi yararına olacaktır.

İlginizi Çekebilir!!!  Hamilelikte Ağızdan Kan Gelmesi

Daha iyi uyumasını sağlayacak bağlantıların kurulumu beyinde sürmektedir. Kalbi dakikada 110-150 arası atım yapan bebeğin, nefes alma becerisi ve sindirim sistemi de oldukça iyi çalışmaya devam etmektedir.

38 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebeliğin 38. haftasında iştah azalma yaşanması olası bir durum olsa da sağlıklı beslenmeye devam edilmesine dikkat edilmelidir. Enerjiyi yüksek tutmak ve mide yanması problemlerinin önüne geçmek adına ara öğünler tüketilmeli ve ana öğünlerde fazla yemek yenmemelidir.

Demir, potasyum ve magnezyum sağlaması ve tatlı ihtiyacının giderilmesini sağlayan muz, kuru erik ve kuru üzüm gibi atıştırmalıklar ara öğünlerde tüketilebilir. Ayrıca tatlı ihtiyacının gidermek adına meyve salatalarına veya süte tarçın eklenebilir.

Kalsiyum ve protein alınması bakımından önemi yüksek olan süt ve peynir, yoğurt gibi süt ürünleri de çok tuzlu olmamaları halinde ara öğünlerde tüketilebilir. Lif ve protein bakımından zengin olan nohut, yulaf ve yer fıstığı gibi ürünler de bu dönem içerisinde tüketilebilir.

38 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebeliğin 38. haftasında rahimde yaşanabilecek kasılmaların sonucunda kasık sancıları meydana gelebilir. Doğum belirtisi olarak da tanımlanabilecek bu durum zaman kaybetmeden doktora bildirilmelidir.

38 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelikte kürtajın isteğe bağlı olarak yapılması yasal olarak ancak ilk 10 haftada mümkündür. Bu haftadan sonraki süreçte gebeliğin seyrinin olumsuz etkileyeceği bilinen bir hastalığın tespiti halinde doktor kararı ile kürtaj yapılabilir.

38. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

38 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebeliğin 38. haftasında halen hissedilmediyse yalancı kasılmalar hissedilmeye başlanabilir. Bu kasılmalar doğuma hazırlık olarak değerlendirilir. Bu hazırlık sayesinde doğum esnasında rahim, bebeği itecek kasları çalıştırmaya başlayacaktır.

Kasılmaların rahatsızlık verecek seviyeye gelmesi durumunda dinlenmeye veya odağı kasılmalardan almak adına dolaşmaya veya su içmeye özen gösterilmelidir. Özellikle hamileliğin sonlarına yaklaşılan bu dönemlerde kasılmalarda yaşanan artışlar dolayısıyla anne adaylarında endişe hissi ortaya çıkabilir. Bu kasılmalarda sıklaşma ve düzenli olma durumu gerçekleşmesi durumunda doktor bilgilendirilmelidir.

38 Haftalık Gebelik Yorumları

– Artık hastaneye karar verdik, çantamızı hazırladık ve tamamen doğuma hazırız. Doktorumuzun belirttiği üzere doğum belirtilerinin görülmesi halinde ona haber vereceğiz ve doğumu gerçekleştireceğiz.

İlginizi Çekebilir!!!  Gebelik Testinde İkinci Çizginin Silik Çıkması Ne Anlama Gelir?

– Hamileliğin sonlarına yaklaşmamız ile beraber artık hayatımın tamamen değişeceğini iyice fark etmeye başladım ve endişe, korku gibi hisler oluşmaya başladı. Eşim ve arkadaşlarımla sık sık dertleşerek ve bebeğimi kucağıma alacağım günü düşünerek bu dönemi atlatmaya çalışıyorum.

– Kasılmalarımda akıl almaz bir artış var. Her an doğuracakmışım gibi tetikte bekliyorum. Eşim de bu dönemde sürekli benim yanımda duruyor. Ayrıca bir elimiz telefonda her an doktoru arayacakmışız gibi bekliyoruz.

38 Haftalık Gebelik Karın Ne Kadar Büyür?

Gebeliğin 38. haftasında anne karnı erişebileceği en yüksek büyüklüğe ulaşmış olacaktır. Bu dönem ile birlikte kilo almada yavaşlama veya durma yaşanacağı için karnın daha fazla büyümesi beklenmez.

38 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebeliğin 38. haftası içerisinde akıntıların görülmesinde artış olabilir. Endişe vermemesi gereken ve normal olduğu bilinen bu akıntıların, kırmızıya benzer renkte ve sümük kıvamında gelmesi ise doğum belirtilerinden olan nişan gelmesine işaret olabilir. Nişan gelmesi ile beraber anında doğum başlamasa da zaman kaybetmeden doktorunuza durumu bildirmeniz gerekmektedir.

38 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebeliğin 38. haftasında yuva kurma içgüdülerinde artış gözlemlendiği bilinir. Böyle bir durumun yaşanması halinde anne adayının kendini durdurması, doğum esnasında ve doğum sonrasında oldukça ihtiyacı olacağı enerjiyi boşa harcamaması istenir.

Hamilelik herhangi bir sorun yaşanmadan sürmekte ise yoga ve egzersiz hareketlerine devam edilebilir. Özellikle bu haftalarda doğum belirtileri arasında yer alan Nişan Gelmesi durumu yaşanması da mümkündür.

Rahmin ağzında bulunan mukus tıkacındaki yumuşamaya bağlı olarak kan gelmesi olarak açıklanabilecek bu durum, gerçek kanama ile ayırt edilemeyeceğinden dolayı ve bu kanamaya ağrının eşlik etmesi durumunda vakit kaybetmeden durum doktora bildirilmelidir.

38 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebelikte 38. haftaya gelindiğinde kilo alımında yavaşlama veya durma yaşanması beklendiğinden dolayı alınmış olması gereken kilo önceki haftalardaki 11-12 kg aralığında olabilir.

38. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

38 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 38. haftasında yapılacak doktor kontrollerinde Nonstress Test (NST) ile beraber bebeğin kalp atışları dinlenir ve bebeğim rahimdeki pozisyonuna bakılır. Ayrıca ultrason muayeneleri ile de bebeğin gelişiminin takibi sürdürülebilir.

38 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebelikte 38. haftada bebek gelişen işitme duyuları sayesinde sesleri rahatlıkla duyabilmekte ve ayırt edebilmektedir.

38 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 38. haftasında bebeğin boyu orta boy bir karpuz büyüklüğüne denk olan 49-50 cm’dir.

İlginizi Çekebilir!!!  8. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

38 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebelikte 38. haftaya gelindiğinde yemek yeme isteğinde azalma meydana geleceği tahmin edilir ve bundan dolayı aşerme durumlarının görülmesi ihtimali oldukça azdır.

38. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

38 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Gebeliğin sonlarına yaklaşılan bu dönemlerde bebeğin aşağıya doğru inmesi ile beraber nefes darlığı şikayetleri de azalacaktır.

38 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebelikte 38. haftada idrarda kanama veya yanma hissinin yanı sıra sık idrara çıkma isteği gibi belirtiler ile kendisini gösterebilen idrar yolu enfeksiyonları yaşanabilir. Doğumun başlayacağının belirtisi olabileceği gibi düşüğe de sebebiyet verebileceğinden dolayı zaman kaybetmeden doktora haber verilmesi gerekir.

38 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebeliğin 38. haftasında da vitamin alınması aşırıya kaçılmadan devam etmelidir. Her besin maddesi gibi vitamin de anne adayı ve bebek açısından önemli role sahip olup, fazla alınması durumunda zararlı olabilir. Bu sebepten dolayı doktor ile beraber alınması gereken vitamin miktarının belirlenmesi tavsiye edilir.

38 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin 38. haftasında önceki haftalarda kaybolmaya başlayan baş ağrıları tekrar görülmeye başlayabilir. Bu baş ağrıları şiddetlenmeye başlarsa doktora mutlaka haber verilmesi gerekir.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik1. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik2. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 3. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 4. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 5. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 6. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 7. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 8. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 9. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 10. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 11. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 12. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 13. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 14. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 16. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 17. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 18. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 19. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 20. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 21. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 22. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 23. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 24. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 25. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 26. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 27. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 28. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 29. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 30. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 31. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 32. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 33. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 34. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 35. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 36. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 37. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 38. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 39. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 40. Hafta Gebelik

Rate this post

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
6