Gebelik

37. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

37 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 37. haftasında bebek yaklaşık olarak 2,9 kg olur.

37 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebeliğin 37. haftasında bebek hamileliği son ayı olan 9 aylıktır. Bu haftadan itibaren gerçekleşen doğumlar artık erken doğum olarak tanımlanmaz.

37 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 37. haftasında ilk haftalara göre daha az mide bulantısı yaşanması beklense de geride kalan birkaç haftaya göre görülme ihtimali daha fazladır. Bu haftalarda görülmesi doğuma girileceğinin işareti olarak yorumlanabilecek bu durum, şiddetli ve kusma ile beraber yaşanırsa da gebeliğin yüksek tansiyonu veya başka bir hastalığın belirtisi olabileceği için doktora haber verilip kontrolü gerçekleştirilmelidir.

37. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

37 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebeliğin 37. haftasında yapılacak olan ultrason muayenelerinde doktor bebeğin pozisyonunu, hareketlerini ve amniyon sıvısı seviyesini kontrol edecektir. Gebeliğin bu haftasında amniyon sıvısı miktarında biraz azalma yaşanabilir. Bebeğin kilosunu ve büyüklüğünü de kontrol etmeye yarasa da ultrason cihazları bu değerlerde eksi ve artı olarak 500-600 gr yanılabilir.

37 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebeliğin 37. haftasında bebeğin ağırlığı yaklaşık olarak 2900 gr olur.

37 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 37. haftasında doğumun gitgide yaklaşılması ile beraber bebeğin de doğum pozisyonu olan baş aşağı pozisyonunu almış olması beklenmektedir. Başının aşağı durmasının yanında pelvisin içinde konumlanmış halde doğumu bekleme başladığı bilinir.

Boyundaki uzama süren bebeğin, cilt altı bölgesinde ve organları ile bazı kaslarının çevresinde yağlanma da sürmektedir. Vücutta süren bu yağlanma sayesinde bebeğin doğum sonrası ısı kontrolü sağlanır ve gelişimi ile beraber hayatta kalmasına yardımcı olunur. Bu hafta içerisinde gerçekleşecek doğumlarda, akciğerleri büyük oranda gelişen bebeğin tıbbi yardıma ihtiyaç duymadan nefes alması beklenir.

İlginizi Çekebilir!!!  Ağrısız Vakumlu Kürtaj

Parmak hareketlerinde ve kavrama yeteneğinde de önemli gelişmeler yaşanan bebekte, artık ayak parmaklarının kavrama hareketlerine de rastlanabilir. Ayrıca emme kaslarındaki gelişimin de büyük ölçüde tamamlanması ile beraber doğum sonrası annesinin memesini emebilecek seviyeye gelmiş olur. Bunun yanı sıra anne sütüyle beslenmeye hazır hale gelmiş bir sindirim sistemine sahiptir.

Doğum sonrası 700-750 gr ağırlığında olacak plasentanın boyu 25 cm ve kalınlığı 2-3 cm olarak bilinir. İşitme duyusunun kusursuzluğu ile beraber annesinin ve babasının seslerini iyi tanıyan bebeğin görme yeteneğindeki gelişmeler de sürmektedir. Kalbi dakikada 110 ile 150 arası atım yapmaktadır.

Son olarak gebeliğin bu haftasında göbek kordonu vasıtasıyla anneden bebeğe antikor geçişinin başladığı bilinir. Bu antikorların görevi, bebeği rahim dışında maruz kalabileceği hastalık ve mikrop durumlarına karşı hazırlamayı sağlar.

37 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebeliğin 37. haftasında da beslenmeye dikkat edilmeye devam edilmelidir. Özellikle su tüketiminin günde en az 8-10 bardak olacak şekilde düzenli olarak sürmesine özen gösterilmelidir. Ayrıca kalori ihtiyacındaki yaşanan artışın karşılanması adına sağlıklı atıştırmaların tüketilmesi de oldukça önemlidir.

Bacaklarda kramp veya kasılmalar yaşanması durumunda magnezyum bakımından zengin olan badem, kaju, kabak çekirdeği gibi kuruyemişler tüketilebilir. Bunun yanı sıra az az fakat sık yemek yenmesi de düzenli beslenmeye yardımcı olacaktır.

37. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

37 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebeliğin 37. haftası ile beraber bebeğin büyümesi ve rahimde yer bulamamaya başlaması nedeni ile kasık sancıları yaşanması mümkündür.

37 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelik süresince kürtaj yapılması yalnızca ilk 10 hafta içerisinde isteğe bağlı yapılabilir. Ancak bu dönem sonrasında hastalığa olumsuz etkisi olacak bir hastalık tespiti durumunda sadece doktor kararı ile yapılabilir.

37 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebeliğin 37. haftasında anne adayındaki kilo alımı yavaşlamaya başlar hatta bazı anne adaylarında kilo alma durabilir. Anne adayında kilo alma yavaşlasa veya dursa bile bebekteki kilo alma süreci sürmektedir. Doğuma gittikçe yaklaşılması ile beraber sinirlilik hissi meydana gelebilir.

Bunun yanı sıra karındaki büyüme ve bebeğin aşağı inmesi ile beraber dışarıdan gelen bebeğin erken gelebileceği yönündeki yorumlar dikkate alınmamalıdır. Ayrıca sancıların artmasından dolayı korku ve endişe halleri de meydana gelebilir. Böyle bir durum yaşanması halinde doktorunuzdan, başka bir hamile anne adayında veya bir doğum psikoloğundan yardım istemeniz tavsiye edilir.

İlginizi Çekebilir!!!  Rahim Filmi HSG Nedir? Nasıl Çekilir?

37 Haftalık Gebelik Yorumları

– Artık gece uykularımda hiç düzen kalmadı. Sürekli tuvalete çıkma ihtiyacı ile uyanıyor ve uykuya tekrar dalmam birkaç saati buluyor.

– Doğum çantamı hazırlamaya başladım. İçinde bulunacak her şeyi titizlikle seçmeye çalışsam da arada yorgunluk yaşadığım için eşimden veya arkadaşlarımdan da yardım istemek zorunda kalabiliyorum.

37 Haftalık Gebelik Karın Ne Kadar Büyür?

Gebeliğin 37. haftasına gelindiğinde karın hamilelik süresince büyüyeceği en yüksek seviyeye ulaşmış olacaktır. Bu haftadan sonra kilo alımında yavaşlık başlaması veya tamamen durması nedeniyle karında da daha fazla büyüme olması beklenmez.

37 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebelikte 37. haftada vajinal akıntıların görülme ihtimalinde artış olabilir. Kırmızı renkli ve sümük kıvamında bir akıntı gelmesi, doğum belirtilerinin başında gelen nişan olarak tanımlanabilir.

37 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebeliğin 37. haftasında anne adayının dikkat etmesi gereken en önemli konu doğum çantasının hazırlanmasıdır. Doğumun yaklaşmasından dolayı hazırlanmasının tavsiye edildiği bu çantanın içinde bulunması gereken bazı eşyalar vardır.

Anne adayı için, önden açılması kolay gecelik ve sabahlık, terlik, çorap, havlu, iç çamaşırı, kamera veya fotoğraf makinesi, makyaj malzemeleri, temizlik malzemeleri, organik meme ucu kremi, kadın ve göğüs pedi, hafif ve enerji verici atıştırmalıklar, hastane çıkışında giyilmesi için rahat bir kıyafet ve gevşemenize yardımcı müziklerin dinlenebileceği bir müzik aleti çantada bulunmalıdır.

Bebek için ise 2 adet yeni doğan hastane çıkış seti, yedek alt ve üst kıyafet, battaniye, pişik kremi, bebek bezi, pamuk, ince mendil ve müslin bezi çantanın içerisinde bulunması gereken eşyalardandır.

37 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebeliğin 37. haftası ile beraber kilo alımının yavaşlaması ile beraber geçen haftaya kadar alınmış olan yaklaşık 11-12 kilonun sürdürülmesi tavsiye edilir.

37. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

37 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 37.haftasındaki doktor kontrollerinde vajinal muayene yapılarak hamilelik sürecinin değerlendirmesi yapılır. Özellikle amniyon sıvısında bir sızıntının olup olmadığının kontrol edilmesi doktorunuzun en çok dikkat edeceği durumların başında gelmektedir. Bunun yanı sıra bu kontrollerde rahim ağzının yüksekliği, sertliği ve incelme miktarına dair bazı değerlendirmeler de yapılabilir. Bebeğin ise pelvik kemik şeklinin değerlendirmesinin yanı sıra baş, kalça veya bacak uzuvlarının önce gelip gelmediğine bakılır.

37 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebeliğin 37. haftasında bebeğin işitme duyusu son derece gelişmiştir. Annesinin ve babasının seslerini çok iyi tanıması ile beraber birbirinden ayırt da edebilir ve doğum sonrası onların yanında daha sakin kalır.

37 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 37. haftasında bebeğin boyu bir pazı sapı boyutuna denk olan 48-49 cm büyüklüğündedir.

İlginizi Çekebilir!!!  5. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

37 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebeliğin 37. haftasında bütün odağın yaklaşan doğuma verilmesi ile beraber iştahta azalma görülebilir ve bundan dolayı aşermelerde de azalma veya kaybolma olduğu görülür.

37 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Gebeliğin 37. haftası içerisinde geçen hafta yaşanan karnın aşağı inmesi ile beraber nefes darlığı şikayetlerinde azalma yaşandığı gözlemlenmektedir.

37. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

37 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebelikte 37. haftada da idrar yolu enfeksiyonlarının görülme ihtimali vardır. Bu haftadan sonraki doğumların erken doğum olarak tanımlanmamasından dolayı erken doğum belirtisi olarak tanımlanamayacak bu enfeksiyonlar sadece doğum belirtisi veya düşük belirtisi olarak tanımlanabilir.

İdrarda kanama veya yanma hissi ile beraber sık idrara çıkma isteği gibi durumlar yaşandığında enfeksiyon oluşması riskinden dolayı doktora durum haber verilmeli ve tedavisi gerçekleştirilmelidir.

37 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebelikte her hafta olduğu gibi 37. haftada da diğer besin maddeleri ile beraber yeterli seviyede vitamin alınması önemlidir.

37 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin 37. haftasında baş ağrılarının yaşanmasında azalma olduğu bilinse de yaklaşan doğum nedeniyle oluşan endişe ve kaygı ile uykusuzluk sorunlarının sonucu olarak görülmesi ihtimali de vardır.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik1. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik2. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 3. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 4. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 5. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 6. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 7. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 8. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 9. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 10. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 11. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 12. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 13. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 14. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 16. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 17. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 18. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 19. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 20. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 21. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 22. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 23. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 24. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 25. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 26. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 27. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 28. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 29. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 30. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 31. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 32. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 33. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 34. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 35. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 36. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 37. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 38. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 39. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 40. Hafta Gebelik

5/5 - (1 vote)

Zeki Ersin Yıldırım

27 Şubat 1987 İstanbul doğumluyum. SEO uzmanı ve basın mensubu olarak görev almaktayım. Bayandoktor.com başta olmak üzere birçok internet haber sitesinde aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
5