Gebelik

34. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

34 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 34. haftasında bebek yaklaşık olarak 2,3 kg olur.

34 Haftalık Gebelik Anne Karnı Görüntüsü

Gebeliğin 34. haftasında anne karnı oldukça büyümüştür ve doğuma hazır haline gelmiştir. Ayrıca anne karnında gerilmeye bağlı olarak bazı çatlaklar meydana gelebilir.

34 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebeliğin 34. haftasında bebek 8 aylık olur.

34 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 34. haftasında kesin olmasa da mide bulantıları meydana gelebilir. Vücutta yaşanan değişimler ve doğuma yaklaşılması nedeniyle oluşan heyecanın sebep olabileceği bu durum endişe verici olmamalıdır. Bulantının yanında ishal durumunun da oluşması halinde ise doktora durum bildirilebilir. Bunun yanı sıra bulantıların sebebi mide asitlerinin yukarı çıkması ve gebelik hormonlarından dolayı sindirimin yavaşlaması da olabilir.

34. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

34 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebeliğin 34. haftasındaki ultrason görüntülerinde bebeğin amniyon sıvısını yutması ile beraber solunum hareketleri yaptığı ve sindirim sistemini çalıştırdığı gözlemlenir. Bu haftada yapılacak ultrason muayenelerinde doktorunuz tarafından amniyon sıvısının yeterliliği test edilecektir.

34 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebeliğin 34. haftasında bebeğin ağırlığı yaklaşık olarak 2300 gr olur.

34 Haftalık Gebelik Bebek Cinsiyeti Belli Olur mu?

Gebeliğin 34. haftasına gelindiğinde bebeğin cinsiyeti belli olmuştur.

34 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 34. haftasındaki en önemli gelişimlerden biri bebeğin anne adayı her ne yapıyorsa hissedebiliyor olmasıdır. Dışarıdan gelen seslere, anne adayının yemesine, içmesine ve duygu durumuna göre farklı şekillerde etkilenebiliyor ve hareketleri değişebiliyor.

İlginizi Çekebilir!!!  Adetten 2 Gün Önce Gebelik Testi Sonuç Verir mi?

Cildinin yüzeyinde bulunan ve vücut ısısın kontrol altında tutmaya yarayan Vernix tabakası işlevini sürdürmektedir. Aynı zamanda cildin nemli kalmasını da sağlayan bu tabaka doğum esnasında bebeğin doğum kanalından da kolayca geçmesine yardımcı olacaktır.

Tam gelişimine 2-3 hafta kalan akciğerlerindeki olgunlaşma sürmektedir. Bu haftada erken doğan bebeklerin yaşaması beklenir, ancak 2-3 hafta sürecek bir solunum yardımı alması gerekebilir. Beyin hücrelerindeki gelişim de sürerken, hafıza ve hatırlama gibi yetileri gelişmiş olur.

34 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebeliğin son dönemlerine gelinen bu dönemde de beslenmeye özen gösterilmesi son derece önemlidir. Özellikle hem çiğ hem de pişmiş haliyle sebzelerin tüketilmesi gerekmektedir. Bu sebzelerin mevsimine uygunluğu dikkat edilmesi gereken en önemli kriter olup, yanlış pişirme yöntemleri ile vitamin ve mineral kayıplarına sebebiyet verilmemelidir.

34 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebeliğin 34. haftasında rahimdeki büyümeye bağlı olarak çevresindeki bağların esnemesi ve gevşemesi nedeniyle kasık sancıları oluşabilir. Bununla beraber bir veya birden fazla erken doğum belirtisinin hissediliyor olması durumunda doktorunuza durumu bildirmeniz gerekmektedir.

34 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelikte ilk 10 hafta geride bırakıldığında isteğe bağlı olarak kürtaj yapılması yasal olarak mümkün değildir. 10. haftanın sonrasında da yalnızca doktorunuz tarafından alınabilecek olan kürtaj kararı için hamileliği olumsuz yönde etkileyecek bir hastalığın tespitinin yapılmış olması gerekir.

34. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

34 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebeliğin 34. haftasında rahmin büyümesi ile beraber etrafındaki kasların gerilmesi ve esnemesi sonucu oluşan kasık sancıları yaşanmaya devam edilebilir. Bu kasık sancılarının yanı sıra bir veya birden fazla erken doğum belirtisi göstermeniz halinde doktorunuzu mutlaka durumdan haberdar etmelisiniz. Bu dönemde görülebilecek bu gibi belirtiler erken doğum habercisi olabilir.

34 Haftalık Gebelik Yorumları

– Artık fiziksel açıdan zorlanmaya başladım. Yatarken bile nefes almakta güçlük çekiyorum. Yastıklar desteğiyle sol yana yatsam bile kasılmalar tarafından uyandırılıyor ve sırt üstü pozisyona dönüyorum.

– Kasılmalarımın arttığı bu dönemde doktorumun tavsiyeleri çok yardımcı oldu. Doğum esnasındaki kasılmalara hazırlık olduğunu açıklayarak beni rahatlatmasının yanı sıra kasılma sırasında pozisyon değiştirmemi söylemesi de sancıları azaltmaya yaradı.

34 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebeliğin 34. haftasında ileri derecede gevşeme yaşanan vajina duvarına hormonlar tarafından yapılan etki sonucu oluşan akıntı gelebilir. Beyaz renkte, süt kıvamında ve kokusuz olması zararsız bir akıntı olduğunun göstergesidir. Farklı bir renkte ve kokulu olması durumunda ise enfeksiyonun habercisi olduğundan dolayı doktora zaman kaybetmeden haber verilmeli ve bebeğe verebileceği zararların önüne geçilmesi adına tedavisine başlanmalıdır.

İlginizi Çekebilir!!!  12. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

34 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebeliğin 34. haftasına gelindiğinde doğum için bazı tercihler yapmanız istenir. Bunların tercih olarak nitelendirilmesinin sebebi ise doğumda bazı şeylerin planlandığı gibi gitmemesi ihtimalidir. İlk doğum tercihi olarak doğum yapılacak hastanenin belirlenmesi istenir.

Devlet ve özel hastanelerinin artı ve eksileri ile değerlendirilmesinin ardından bir karara varılmalıdır. Doğum esnasında doğum desteği sağlayacak bir ebenin olup olmadığının sorulması ve istemeniz halinde karşılanmaması durumunda hastane değişikliği yapmanız tavsiye edilir. Doktor tercihinde doğum için kaçıncı haftaya kadar bekleyeceğinin de sorulması istenir.

Tıpta doğum aralığı 38-42 hafta olarak belirlenmiştir. Engel bir durum olmadığı halde 42. haftaya kadar beklenmesi istenir. Doğumunuza engel olacak bir durum olmaması halinde 42. haftaya kadar bekleyebileceğini söyleyen bir doktorun tercih edilmesi tavsiye edilir.

Doğumda odaklanma son derece önemli olduğundan dolayı, sizi olumsuz etkileyebilecek kişilerin doğum esnasında yanınızda olmaması istenir. Bu kişi eşiniz olsa bile doğuma hazırlık kursu görmediyse ve doğum korkusu var ise yanınızda bulunmaması kibarca istenmelidir.

Doktor tercihinizi yapmadan önce doğum hakkında merak edilen bütün soruları önceden hazırlamanız ve sırayla doktora iletmeniz istenir. Bütün cevaplar dikkate alındığında sizi en rahat ettirecek ve fazlası en fazla olacak doktoru ve hastaneyi tercih etmeniz sağlıklı bir doğum yapılması adına son derece önemlidir.

34 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebeliğin 34. haftasında hamileliğin başlangıcından itibaren alınmış olunması tavsiye edilen kilo aralığı 11-12 kg’dır.

34 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 34. haftasında da daha önceden planı yapılmış doktor kontrollerine devam edilmelidir. Bu haftada yapılacak olan kontrollerde doktor hamileliğin gidişatını ve yaklaşan doğum öncesi bebeğin durumunu gözetmek adına bazı testler isteyebilir.

34. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

34 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebeliğin 34. haftasında bebeğin bütün duyuları ile beraber işitme duyusu da neredeyse kusursuz bir şekilde çalışmaktadır. Artık bebek dışarıdan gelen sesleri ayırt etme ve farklı tepkiler verebilme yeteneğine sahiptir. Anne ve baba adaylarının seslerini kolayca ayırt etmesi nedeniyle, doğum sonrasında da onların yanında sakinleşeceği tahmin edilir.

34 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 34. haftasında bebeğin boyu bir kavun boyutuna denk olan 45-46 cm büyüklüğündedir.

34 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebeliğin 34. haftasında sık rastlanmasa da bazı anne adaylarında aşerme durumları oluşabilir.

İlginizi Çekebilir!!!  Comfort Erken Gebelik Testi

34 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Gebeliğin 34. haftasında da bazı nefes darlığı sorunlarının oluşması mümkün olsa da bebeğinizin aşağı doğru inmiş olması halinde bu nefes darlıklarında azalma yaşanacaktır.

34. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

34 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebeliğin sonlarına yaklaşılan bu dönemlerde idrar yolu enfeksiyonlarının görülme olasılığı vardır. Belirtileri olarak idrar yapıldığı sırada yanma hissi ve kanamanın yanı sıra sık idrara çıkma isteğinin de gösterildiği bu durum erken doğum habercisi olabileceği için doktora bildirilmelidir.

34 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebeliğin 34.haftasında da vitamin alınması oldukça önemlidir. Özellikle ara öğünlerin A vitamini bakımından zengin gıdalardan oluşması tavsiye edilir. Bunun yanı sıra fırında pişmiş patates tüketilmesi de protein, lif, kalsiyum ve demirin yanı sıra B ve C vitaminlerinin alınmasında da önemli rol oynar.

Brokoli, havuç ve kuşkonmaz gibi sebzeler de vitamin içeren gıdalardır ve ara öğünlerde tüketilebilir. Aynı zamanda bu sebzeler yoğurtla birlikte de yenilebilir ve lezzeti arttırılabilir.

34 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin ilk 3 aylık dönemine kıyaslandığında bu haftalarda baş ağrılarında azalma olduğu hatta bazı anne adaylarında hiç yaşanmadığı gözlemlenir. Oluşabilecek baş ağrıları ise uyku problemleri ve yaklaşan doğum öncesi kaygıdan kaynaklanabilir ve endişe verici olmamalıdır.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik1. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik2. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 3. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 4. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 5. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 6. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 7. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 8. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 9. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 10. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 11. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 12. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 13. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 14. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 16. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 17. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 18. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 19. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 20. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 21. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 22. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 23. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 24. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 25. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 26. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 27. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 28. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 29. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 30. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 31. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 32. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 33. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 34. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 35. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 36. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 37. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 38. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 39. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 40. Hafta Gebelik

Rate this post

Zeki Ersin Yıldırım

27 Şubat 1987 İstanbul doğumluyum. SEO uzmanı ve basın mensubu olarak görev almaktayım. Bayandoktor.com başta olmak üzere birçok internet haber sitesinde aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
5