Gebelik

33. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

33 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 33. haftasında bebek yaklaşık olarak 2 kg olur.

33 Haftalık Gebelik Anne Karnı Görüntüsü

Gebeliğin 33. haftasında anne karnı bir hayli büyümüştür ve bazı çatlaklar meydana gelebilir.

33 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebeliğin 33. haftasında bebek 8 aylık olmuş olacaktır.

33 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 33. haftasında önceki haftalara göre daha az mide bulantıları yaşandığı görülür. Ancak bu bulantıların yaşanması preeklampsi’nin yani tansiyonda aşırı yükselmenin belirtisi olabileceği için görülmesi halinde durum doktora bildirilmelidir.

33. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

33 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebeliğin 33. haftasındaki ultrason görüntülerinde bebeğin yüzü net olarak görülecektir. Boyunun uzaması ve kilo alması sebebiyle yerinin daraldığı da belli olur. Hamilelikte bu zamana kadar herhangi bir sorun yaşanmaması durumunda ultrason muayeneleri çok sık olmaz.

Türlü sorunların yaşanması halinde ise doktorunuz tarafından daha sık ultrason muayenesi yaptırmanız istenebilir. 30 haftanın geride bırakılmasının ardından ultrason muayenelerinin sık istenmesine neden olabilecek bazı durumlar vardır. Bunlar bebeğin hareketlerinin ve gelişiminin takibi, bebeğin pozisyonu, yalancı kasılmalarda artış, kanama, pelvik bölge ağrıları, karın ağrısı, plasentanın halen rahim ağzına yakın konumlanması ve hamilelik süresinin 40 haftayı aşması olarak bilinir.

33 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebeliğin 33. haftasına gelindiğinde bebeğin ağırlığı yaklaşık olarak 1900-2000 gr aralığında olur.

33 Haftalık Gebelik Bebek Cinsiyeti Belli Olur mu?

33 haftalık gebeliklerde bebeğin cinsiyeti tespit edilmiş olacaktır.

33 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 33. haftasında bebek bir hayli büyümüş olup boyu da uzamıştır. Amniyon sıvısının yetecek seviyede olacağı tahmin edilse de nadiren azalmış halde olabilir ve sağlıklı bir durum değildir. Bebek oksijeni büyük oranla plasentadan alsa da amniyon sıvısı yutmaya devam ederek nefes alıp vermeyi ve solunum hareketlerini sürdürür.

Doğum sonrasındaki becerileri açısından çok önemli olan beyin hücreleri gelişmeye devam etmektedir. Cilt yüzeyindeki Vernix tabakası iyiden iyiye kalınlaşmış olup vücudu yeterince sıcak tutar. Lanugo isimli ince tüylerinin ise büyük bir kısmı dökülmüştür. Bunun yanı sıra cildine renk vermeye yarayan pigmentlerin gelişimi de büyük ölçüde tamamlanmıştır. Bazı bebeklerde saçlar tamamen uzayabilse de bazıları saçsız olarak doğabilir.

İlginizi Çekebilir!!!  30. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

Saçsız doğan bebeklerde 1 yaşa kadar saçlar az olsa da 1 yaşından sonra uzamaya başlayacaktır. Gebeliğin bu haftasına gelindiğinde bebeğin doğum pozisyonu olan baş aşağı pozisyonunu almış olması beklense de bu durum 38. haftaya kadar gerçekleşebilir.

33. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

33 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebeliğin 33. haftasında beslenmeye oldukça fazla dikkat edilmesi istenir. Porsiyon mümkün olduğu kadar ufak tutularak fazla kilo almanın önüne geçilebilir ve mide yanması sorunları kontrol altına alınabilir. Miktarı azaltılan porsiyonlar ise sık sık tüketilebilir.

Bebeğin ihtiyacı olan besinlerin birçok kaynaktan hızla alınmasını sağlamasından dolayı tüketilen gıdaların tek bir türden olmamasına özen gösterilmelidir. Öğünlerde ve öğün aralarında mutlaka iyi yıkanmış taze meyve ve sebzelerin tüketilmesi tavsiye edilir.

Beyaz et ve iyi pişmiş kırmızı et tüketimi ile beraber amino asit ihtiyacı giderilebilir ve demir ihtiyacı karşılanabilir. Gün içerisinde 1000 mg kalsiyum alımına devam edilmelidir. Ayrıca ihtiyaç duyulan karbonhidratı sağlamak ve sindirim sorunlarının önüne geçmek adına bol lifli müsli, tam buğday unundan yapılmış makarna veya ekmek gibi gıdaların da tüketilmesi önemlidir.

33 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebeliğin 33. haftasında sık karşılaşılan durumlardan biri kasık sancılarıdır. Hafif veya keskin bir sancı olarak görülebileceği gibi ağrı veya morluk hissi varmış gibi de hissettirebilir. Bu sancıların oluşmasındaki sebep dokularda ve eklemlerde yumuşama veya gevşeme meydana gelmesidir.

33 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelikte kürtaj ilk 10 hafta içerisinde isteğe bağlı olarak yasal bir şekilde yapılabilse de daha sonraki süreçte hamileliği olumsuz yönde etkileyebilecek bir hastalığın tespiti ile beraber sadece doktor tarafından kürtaj yapılması kararı verilebilir.

33 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebeliğin 33. haftasında yalancı kasılmalar meydana gelebilir. Rahatsızlık verecek hale gelmesi durumunda ayakları havaya kaldırarak dinlenilmeli, pozisyon değiştirmeli veya su içilmelidir. Ancak bu kasılmaların endişe vermemesi gerekir. Bunlar doğum esnasında yaşanacak kasılmalara hazırlık olarak nitelendirilebilir ve doğumun kendiliğinden başlayacağına bir işaret olarak tanımlanabilir.

Doğumun kendiliğinden başlayacak olması oldukça büyük bir avantaj olarak ifade edilir. Bu avantajların en önemlisi olarak da doğum hormonlarının salgılanmaya başlaması gösterilir. Doğum öncesi hormonlar oksitosin, endorfin ve prolaktin’dir. Oksitosin hormonu doğumu başlatan hormon olmasının yanı sıra sevgi hormonu olarak tanımlandığı için annenin bebeği kabul etmesini ve ona bağlanmasını kolaylaştırıcı rol oynar.

Endorfin hormonu da doğum ağrılarının daha az hissedilmesine yardımcı olur. Prolaktin hormonu ise doğum sonrası emzirmeyi sağlar ve sezaryen doğum sonrası sıkça rastlanan memeden süt gelme zorluklarının yaşanmasının önüne geçer.

33 Haftalık Gebelik Yorumları

– Karnım iyice büyüdü. Artık yürürken sürekli bir yerlere çarpıyorum, kontrolü iyice zorlaştı. Umarım bu çarpmalar bebeğimi etkilemiyordur.

İlginizi Çekebilir!!!  15. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

– Uzun bir süre sonra ultrasona girdim. Bütün bebeklerin ultrason görüntüleri birbirine benzese de insanın içini bir huzur kaplıyor ve mutlu oluyor.

33. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

33 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebeliğin 33. haftasında akıntı oluşması mümkündür. Bu akıntının kahverengi veya jelatin gibi gelmesi erken doğum belirtisi olabileceğinden dolayı derhal durum doktora haber verilmelidir.

33 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebeliğin 33. haftasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu doğum hazırlığı henüz yapılmadıysa hazırlıklara başlanmasıdır. İlk olarak özel hastanede mi devlet hastanesinde mi doğum yapılacağının kararının verilmesi gerekir.

Günümüzde devlet hastanelerinin bazılarında Anne Dostu doğum uygulamaları yapılmaya başlansa da koşulları değişken olabilir. Anne Dostu hastaneler günümüzde 30’un üstündedir ve artmaya devam etmesi planlanır. Bu uygulama annelerin doğalarına uygun doğum yapmalarına yardımcı olmaya yarar. İçgüdüsel doğumun yapılması adına ortam koşulları olması gerekene yakın olarak ayarlanır.

Tamamen doğuma odaklanılması adına diğer anne adayları ile aynı ortamda bulunmamaları sağlanır ve doğuma baba adayının girmesine izin verilir. Bazı hastanelerde özel doğum odaları da bulunmaktadır. Ayrıca suda doğum imkanı bulunan bazı devlet hastaneleri de mevcuttur. Bu gibi devlet hastanelerinin vermiş olduğu doğuma hazırlık kursları da oldukça kapsamlıdır.

Buna benzer imkanların artmasından dolayı ülkemizde sezaryen doğum oranının da azalması hedeflenmektedir. Eğer devlet hastanesi tercih etmeyi düşünüyorsanız Anne Dostu uygulamalarının bulunup bulunmadığı sorulabilir ve bu hastanelerde doğum yapmış annelerin görüşleri alınabilir. Ülkemizdeki özel hastanelerde ise henüz Anne Dostu unvanını alan bulunmamaktadır.

33 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebelikte 33 haftayı geride bırakan bir anne adayının başlangıçtan itibaren 13 kilo kadar almış olması gerekir.

33 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 33. haftasında planlanmış doktor kontrolü takvimine uyulmaya devam edilmeli, normal dışı bir durum yaşanması halinde doktora bilgilendirme geçilmelidir.

33 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebeliğin 33. haftasında bebeğin işitme duyusu önemli derecede gelişmiştir ve dışarıdaki sesleri duyup ayırt edebilme yeteneğine sahiptir. Anne ve baba adaylarının seslerini rahatlıkla ayırt edebildiği için doğum sonrası onların yanında daha sakin olacaktır.

33. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

33 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 33. haftasında bebeğin boyu bir ananas boyutuna denk olan 43-44 cm büyüklüğündedir.

33 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebeliğin 33. haftasında iştah artışı yaşanmasına bağlı olarak aşerme durumu görülebilir. Aşerilen yiyeceğin tüketilmesi tavsiye edilse de bebeğe zararlı bir yiyeceğin aşerilmesi durumunda aynı ihtiyacı karşılayabilecek daha sağlıklı alternatiflere gidilmesi istenir.

33 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Gebeliğin 33. haftasında rahmin büyümesi ve diyaframın kasılması ile beraber nefes darlıkları yaşanabilir. Bebek aşağı indiyse bu nefes darlıkları daha nadir görülmeye başlanır.

33 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebeliğin 33. haftasında idrarın kanlı gelmesi, idrar yapıldığı sırada yanma veya ağrı hissi ve sık idrar çıkma gibi belirtiler ile kendisini gösteren idrar yolu enfeksiyonları meydana gelebilir. Bu enfeksiyonlar erken doğuma veya düşüğe sebep olabileceğinden dolayı derhal doktora bildirilmeli ve tedavisine başlanmalıdır.

İlginizi Çekebilir!!!  Gebelik Döneminde Folik Asit Yetersizliğinin Embriyo Gelişimine Etkileri Nelerdir?

33 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebeliğin 33. haftası içerisinde de bebeğin ve sizin sağlığınız için rolü büyük olan vitaminlerin alınması gerekmektedir. Özellikle bu haftada B2 vitamini tüketimine dikkat edilmesi gerekir. Bebeğe ihtiyaç duyduğu enerjiyi verecek olan bu vitamin aynı zamanda hücre bölünmesinde görev alması nedeniyle bebeğin büyümesinde de destekleyici rol oynar.

Ayrıca hem anne adayında hem de bebekte göz ve cilt sağlığı açısından önemli faydaları vardır. Günde alınması tavsiye edilen B2 vitamini miktarı 1,4 mg’dır. Bu vitaminin sağlanabileceği besinler arasında süt ürünleri, et, yumurta, fındık, balık, yeşil yapraklı sebzeler ve tahıl vardır.

33 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin 33. haftasında hissedilen baş ağrıları gebeliğin yüksek tansiyonu olarak adlandırılan preeklampsi’nin belirtisi olabileceği için doktora bildirilmesi gerekir.

33 Haftalık Gebelikte Erken Doğum Belirtileri Nelerdir?

Gebeliğin 33. haftasına gelindiğinde hamilelik büyük ölçüde tamamlanmış olsa da bebeğin yardım almadan nefes almasına 3 hafta daha vardır. Bu nedenler erken doğuma karşı hazırlıklı olunması gerekir. Erken doğumun belirtileri regl ağrılarına benzer ağrılar, mide bulantısı, ishal, sırtta ağrı veya baskı, leğende ve kasıklarda ağrı, kahverengi veya jelatin benzeri akıntı, amniyon sıvısı gelmesi ve kanama olması olarak bilinir. Bu gibi belirtilerin bir veya birden fazlasının yaşanması halinde doktora haber verilmelidir.

Doktorunuz tarafından yapılacak bir müdahale ile erken doğumun başlaması durdurulabilir. Bebeğin sağlığını riske atacak bir durum oluşması halinde doğum ertelenmeyecek olsa da bebeğin rahimde geçirdiği her günün ayrı bir değeri olduğu bilindiğinden dolayı doğumun da ne kadar geç olursa o kadar iyi olacağı düşünülür. Doğumun ertelendiği durumlarda doktor tarafından yatak istirahati verilebilir ya da müşahede altında tutulmanız istenebilir.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Hafta Hafta Hamilelik1. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik2. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 3. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 4. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 5. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 6. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 7. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 8. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 9. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 10. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 11. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 12. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 13. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 14. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 15. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 16. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 17. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 18. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 19. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 20. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 21. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 22. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 23. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 24. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 25. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 26. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 27. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 28. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 29. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 30. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 31. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 32. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 33. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 34. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 35. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 36. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 37. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 38. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 39. Hafta Gebelik

Hafta Hafta Hamilelik – 40. Hafta Gebelik

Rate this post

Zeki Ersin Yıldırım

27 Şubat 1987 İstanbul doğumluyum. SEO uzmanı ve basın mensubu olarak görev almaktayım. Bayandoktor.com başta olmak üzere birçok internet haber sitesinde aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
5