Gebelik

23. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

23 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Kilo Olur?

Gebeliğin 23. haftasında bebeğin kilosu yaklaşık olarak 500 gr’dır.

23 Haftalık Gebelik Anne Karnı Görüntüsü

Gebelikte 23. haftaya gelindiğinde anne karnı dışarıdan bakıldığı zaman hamile olunduğunu belli edecek seviyede büyümüştür.

23 Haftalık Gebelikte Bebek Kaç Aylık Olur?

Gebeliğin 23. haftasına gelindiğinde bebek 6 aylık olacaktır.

23 Haftalık Gebelik Mide Bulantısı Olur mu?

Gebeliğin 23. haftasında ilk haftalardaki kadar sık mide bulantıları gözükmez. Fakat vücutta sürekli meydana gelen değişimlerden dolayı bazı kişilerde ara ara kendisini gösterebilir.

23. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

23 Haftalık Gebelik Ultrason Görüntüleri

Gebeliğin 23. haftasındaki ultrason görüntülerinde bebek olağan pozisyonu olan bacakları karnına çekilmiş haldedir. Vücudundaki yağlanma sürdüğünden dolayı görüntüsü halen zayıftır. Yerinin geniş olmasından kaynaklı olarak hareket halindedir ve bu hareketlenmeler ultrasonda gözükebilir. Surat ekşitme, gülümseme ve dil çıkarma benzeri bazı mimikleri yaptığına da bu görüntülerde rastlanabilir.

İlginizi Çekebilir!!!  Sert Cinsel İlişki Sonrası Vajinada Şişlik Neden Olur?

23 Haftalık Gebelik Bebek Kaç Gr Olur?

Gebelikte 23. hafta içerisinde bebek yaklaşık olarak 500 gr ağırlığındadır.

23 Haftalık Gebelik Ense Kalınlığı

Gebelikte ense kalınlığı ölçümleri 11-14. haftalar arasında yapılsa da bu hafta içerisinde bilinen olması gereken ense kalınlığı en fazla 6 mm’dir.

23 Haftalık Gebelik Bebek Cinsiyeti Belli Olur mu?

23. haftasına gelinen gebeliklerde bebeğin cinsiyeti aksi bir durum oluşmadıkça belli olacaktır.

23 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Gebeliğin 23. haftasında bebekte beyin hücreleri ve duyularda olan gelişim sürmektedir. Duyularının gelişmesi nedeni ile refleks olarak değil bilinç olarak hareketler yapmaya başlar. Bilincinin artması ise tat alma, dokunma ve işitme gibi yeni keşifleri içerideki yaşantısında yapmasını sağlar. Bu dönemde onunla yapacağınız konuşmalar, doğum sonrasında sizin sesinizi duyduğunda rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Bebeklerin annelerinin kalp atışlarını duyduğu bilindiğinden dolayı doğum sonrası annenin göğsüne bırakıldıklarında sakinleştikleri bilinir. Nefes almak ve sindirim sistemini çalıştırmak için amniyon sıvısı yutmaya devam ederken akciğerlerindeki olgunlaşma da devam etmektedir. Akciğerlerinde doğum sonrası nefes almasına yardımcı olacak olan sürfaktan maddesinin üretimi gerçekleşir.

Cildinin altındaki yağ katmanı artmaya devam etse de kan damarları halen gözükür. Tırnakları ve saçlarındaki gelişimi sürdürür. Gözleri sürekli hareket halinde olsa da göz kapaklarının açılması 3-4 haftayı bulacaktır. Ayrıca bebek anne karnı içerisinde uyuyabilir ve uyanıp hareketini sürdürebilir.

23. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

23 Haftalık Gebelikte Anne Beslenme Tablosu

Gebeliğin 23. haftasındayken sodyum alımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Fazla miktarda tüketilmesi vücutta su tutmasına neden olabilir ve bununla beraber şişkinlik hissi ortaya çıkarabilir. Bu nedenle turşu, tuzlu kuruyemişler veya konserve gıdalar gibi sodyum ve tuz oranı yüksek gıdalardan kaçınılmalıdır. Sodyum tüketimi 3 gram ile sınırlandırılmalı ve su tüketimi arttırılmalıdır.

İlginizi Çekebilir!!!  12. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

23 Haftalık Gebelikte Kasık Sancısı Olur mu?

Gebeliğin 23. haftasında sık karşılaşılan bir durum olan kasık sancılarının erken doğum için risk unsuru olup olmadığının tespiti için bazı testlerin yaptırılması doktorunuz tarafından istenebilir.

23 Haftalık Gebelikte Kürtaj Olur mu?

Gebelikte isteğe bağlı kürtaj ilk 10 hafta içerisinde yapılabilecek olup, daha sonraki dönemde gebeliğe engel bir hastalık oluşması halinde doktor kararı ile kürtaj yapılabilir.

23 Haftalık Gebelik Bebeğin Aşağıda Olması

Gebelikte, bebeğin aşağıda olması erken doğum belirtisi olarak konuşulsa da böyle bir durum söz konusu değildir. Bebeğin aşağıya doğru inişi 34. haftada gerçekleşmesi beklenen bir durum olmakla beraber doğum sancıları ile beraber de gerçekleşebilir.

23 Haftalık Gebelik Vücut Değişimi

Gebeliğin 23. haftasında rahmin göbek deliği hizasına doğru yükselmesi sürmektedir ve boyu yaklaşık olarak 23 cm olmuştur. Rahmin yükselmesinden kaynaklı olarak kaburga açılarında da değişmeler olabilir ve bu da göğüs bölgesinde hafif ağrılar yaratabilir. Aynı zamanda mide bölgesinde de sıkışma hissi meydana getirebileceği için mide yanması oluşabilir veya hazımsızlık benzeri sindirim problemleri ortaya çıkabilir. Progesteron hormonunda yaşanan artış ve bağırsaklar üzerindeki baskı nedeniyle bağırsak kaslarının çalışması yavaşlar ve kabızlık sorunları oluşabilir.

23 Haftalık Gebelik Yorumları

– Karnım iyice büyüdü ve sırt ağrısı, nefes darlığı gibi durumlar yaşıyorum. Bu zamana kadar toplam 6 kilo aldım.

– Hareketleri iyice arttı. Eşim de elini karnına koyunca hissetmeye başladı. Her şey yolunda gidiyor.

– Artık dışarıdan bile belli olacak kadar hareket ediyor. Gelişimi, kilosu her şey normal fakat ben almam gerekenin altında kilo aldım. Doktor endişe edecek bir durum olmadığını söyleyerek besin takviyesi verdi.

23. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

23 Haftalık Gebelik Karın Ne Kadar Büyür?

Gebelikte 23. hafta içerisinde karın hamileliği dışarıdan bakıldığında belirtecek seviyededir.

İlginizi Çekebilir!!!  Ektopik Gebelik Nedir?

23 Haftalık Gebelikte Akıntı Olur mu?

Gebeliğin 23. haftasında rahmin idrar torbasına yapmış olduğu baskıdan kaynaklı olarak akıntılar ile karşılaşılabilir.

23 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğin ve karnın büyümesiyle doğru orantılı olarak bel ağrılarında da artış görülebilir. Bunun önüne geçmek için dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Kilo fazlanız varsa aşırı yeme eğilimi dizginlenmeli ve düzenli beslenmeye geçiş yapılmalıdır. Topuklu ayakkabıların da bel ağrısına sebep olabileceği bilindiğinden dolayı hamilelik süresince rahat ayakkabı kullanımı da önemlidir.

Ayakta fazla kalınmamalı, ağır taşınmamalı ve oturma veya ayakta durma sırasında kambur halde olmamaya özen gösterilmelidir. Uzanma hareketleri yapılmamalı ve sakin oturulup kalkılmalıdır. Bel bölgesinde gevşeme yaratmak adına hamilelik yogası yapılmalıdır. Dinlenme halindeyken müsait bir yerdeyseniz bacaklar yükseğe kaldırılmalıdır.

23 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınır?

Gebeliğin 23. haftasında, hamilelik başından itibaren alınması tavsiye edilen kilo 5,5-6,8 kg aralığındadır.

23 Haftalık Gebelikte Doktor Kontrolleri

Gebeliğin 23. haftasında yapılacak doktor kontrollerinde vücudunuzdaki kan oranını ölçmek adına bazı testler halen yaptırılmadıysa istenebilir. Ayrıca bebeğin kilosunun takibine de devam edilen bu haftada ultrason muayenelerinde de bebeğin hareketleri izlenmeye devam eder.

23 Haftalık Gebelikte Bebek Duyabilir mi?

Gebeliğin 23. haftasında bebeğin işitme duyusu son derece gelişmiş olup köpek havlaması, süpürge uğultusu gibi sesleri ayırt edebilecek seviyeye gelmiştir.

23. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

23 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu Ne Kadardır?

Gebeliğin 23. haftasında bebek büyük boy bir patlıcanın boyutuna denk olan 29-30 cm büyüklüğündedir.

23 Haftalık Gebelikte Anne Aşerir mi?

Gebelikte 23. haftada yaşanabilecek iştah artışı durumlarından dolayı aşerme de gerçekleşebilir. Özellikle tatlı aşermelerinin sıkça yaşandığı bu dönemde bunu gidermek adına doğal tatlılar olan pekmez, kuru üzüm ve kuru kayısı tüketilmesi tavsiye edilir.

23 Haftalık Gebelikte Nefes Darlığı Olur mu?

Bebekte ve rahimde meydana gelen büyüme sonucu diğer organlarda yaşanan sıkışma ve solunum sisteminin hormonlarda yaşanan değişikliklerden etkilenmesinden kaynaklı olarak nefes darlıkları yaşanabilir.

23. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

23 Haftalık Gebelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Olur mu?

Gebeliğin 23. haftasında idrar yolu enfeksiyonu yaşanması olasılığı daha fazladır. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde durum doktora bildirilmeli ve tedaviye başlanılmalıdır. Genellikle tedavisi antibiyotikle yapılan bir hastalık olan idrar yolu enfeksiyonu tedavi edildiği takdirde bebeğe zarar vermez.

23 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Gebeliğin 23. haftasında vücudun ihtiyaçları doğrultusunda vitamin takviyelerinde doktorunuzun yönlendirmeleri ile beraber artışa gidilebilir.

23 Haftalık Gebelik Baş Ağrısı Olur mu?

Gebeliğin 23. haftasında hormonlarda meydana gelen değişikliklerin sonucu olarak baş ağrıları ortaya çıkabilir. Böyle bir durum yaşandığında loş bir ortamda dinlenilmesi ve alına nemli bir bez koyulması tavsiye edilir.

Rate this post

Zeki Ersin Yıldırım

27 Şubat 1987 İstanbul doğumluyum. SEO uzmanı ve basın mensubu olarak görev almaktayım. Bayandoktor.com başta olmak üzere birçok internet haber sitesinde aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
1