Gebelik

2. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

2 Haftalık Gebelikte Bebek Ne Durumdadır?

Hamilelikte 2. haftaya girildiğinde bebeğin boyu büyümeye devam etmektedir. Bu dönem içerisinde rahim ağzı kalınlaşır ve embriyo rahatlıkla rahim içerisinde tutunabilir. Ayrıca gelişmekte olan bebeğin ihtiyaçlarının karşılanması adına bu bölgede kanlanma da meydana gelir.

2 Haftalık Gebelikte Annede Vücut Değişimi Nasıl Olur?

Hamileliğin 2. haftasında östrojen ve progesteron hormonlarının seviyesi ani bir şekilde artacağından, göğüs uçları hassaslaşabilir ve ağrılara sebebiyet verebilir. Sıklıkla hamilelik belirtisi olarak bilinen bir durum olsa da mensturasyon döngüsünün bir belirtisi de olabilir. Bunun dışında yumurtalıklarda yumurta hücresi gelişimi sürerken, rahim zarı da kalınlaşmaya başlar. Bu kalınlaşmanın sebebi ise döllenme sonrası oluşacak embriyonun rahim içerisinde rahat bir şekilde tutunabilmesini sağlamaktadır. Ayrıca bu bölgede kanlanma artışı da yeni oluşacak canlının ihtiyaçlarının karşılanması adına görülür. Bu hafta sonunda ise gelişimini tamamlayan yumurta çatlayarak yumurtalıktan atılır ve yumurtlama meydana gelir.

2. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

2 Haftalık Gebelik Doktor Muayenesi

Hamilelikte ilk kontrol sonrası yapılacak tetkikler ve gebeliğin durumuna göre doktorunuz tarafından bir sonraki randevu tarihi ve muayeneye gelinecek sıklıklar belirlenecektir.

İlginizi Çekebilir!!!  3. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

2 Haftalık Gebelik Beslenme Tablosu

Hamilelikte her dönem olduğu gibi bu dönemde de beslenme ve yaşam tarzına dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle bolca su tüketilmeli, yağ, şeker ve işlenmiş gıdalardan uzak durulmalıdır. Ayrıca doktor kontrolü altında takviye vitamin alınımı da 2. hafta içerisinde yapılabilir.

2 Haftalık Gebelik Vitamin Alınır mı?

Hamileliğin her haftasında vitamin alınabileceği gibi 2. haftasında da vitamin alınması önemlidir. Bebeğin gelişiminde de önemli faktörlerden biri olduğundan dolayı, 2. hafta içerisinde doktorunuzun da kontrolü altında normalden biraz daha fazla vitamin alınması istenebilir.

2 Haftalık Gebelik Bebek Gelişimi

Bu dönem içerisinde halen bir bebek oluşumu mevcut değildir fakat gelişime devam eder. Kalınlaşan rahim ağzı sayesinde embriyo rahime tutunur ve bölgedeki kanlanma sonucu ihtiyaçları karşılanır.

Hamilelikte 2. Hafta Yaşananlar

Hamilelikte 2. hafta, yumurtlamaya en yakın olunan ve hamile kalma ihtimalinin en yüksek olduğu dönemdir. Hamileliğin başlangıcı son adetin ilk günü olarak hesaplandığından 2. hafta içerisinde halen bebek oluşmamıştır. Genellikle hamile olunduğu 4 ila 6.haftalar arasında öğrenilir.

Hamileliğin 2. haftası içerisinde bir yumurta baskın duruma gelir. Rahim zarının kalınlaşmasını uyarmaya yarayan östrojen hormonu vücudunuz tarafından salgılanır. Bu hormonun seviyesi yeterli seviyeye ulaştığında, luteinize edici hormon salınımının tetiklenmesi gerçekleşir ve bu sebeple yumurta folikülden ayrılarak fallop tüpüne girerek 12 ila 24 saat aralığında yaşamını sürdürür.

2. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelikte asla kullanılmaması gereken sigara, alkol veya bunlara benzer bebeğe zarar verebilecek bazı kötü alışkanlıklar özellikle 2. haftaya girildiğinde son bulmalıdır. Bunun yanı sıra zengin besin öğeleri içeren sebze ve meyveler de tüketilmeye başlanmalıdır. Ayrıca bu hafta içerisinde doktorunuzun da önermesi halinde normalin üstünde takviye vitamin alınımı da yapılabilir. İlaç kullanımı da hamilelik süreci başladıktan sonra azaltılmalı ve mutlaka doktor kontrolü altında yapılmalıdır.

İlginizi Çekebilir!!!  20. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

2 Haftalık Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Hamilelik belirtisi olarak nitelendirilebilecek durumlar için 2. hafta çok erkendir ve gebelik hormonları ölçüm yapılabilecek bir seviyeye ulaşmalıdır. Ancak bunun yanı sıra şişkinlik, hazımsızlık, sık idrar yapma ve yorgunluk hissi gibi durumlar gebeliğin belirtileri arasında gösterilmektedir.

Hamileliğin İlk Günlerinde Karın Şişer mi?

Hamilelikte karın şişmesi kendisini 16 veya 17. hafta itibarıyla gösterir. Çıplak karında gözüken bu durum 20. hafta sonrasında ise dışarıdan da gözükmeye başlamaktadır.

2 Haftalık Gebelik Testte Anlaşılır mı?

İdrar yolu ile yapılacak gebelik testinde gebelik 4 veya 5 günlük ise doğru bir sonuç alınamayabilir. Fakat 10 günden fazla süreli gebeliklerde idrar testine başvurulabilir. Ayrıca bu yöntem ile yapılan testlerin sabahları aç karnına ve günün ilk idrarı sırasında yapılması sonuçların güvenilirliğini arttıracaktır.

2. Hafta Gebelikte Bebeğin Görüntüsü Nasıl Olur?

Hamileliğin 2. haftasında bebek büyümeye devam etmektedir fakat gözle görülebilecek bir durumda değildir. Rahim kanalı genişlemesi sayesinde kanlanan rahmin içerisine yerleşir ve gelişimini sürdürür fakat ultrason yolu ile görülmesi mümkün değildir.

Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesinleşir?

Kadınlarda 7 günü geçen adet gecikmelerinde hamilelik olabileceği ihtimali ortaya çıkar. Bu gibi gecikmeler yaşandığı zaman idrar yolu ile bir test yaptırmanızda fayda vardır. Çıkacak sonuca göre ise bir doktordan randevu alınmalı ve kesin kanıya varılabilecek testler yaptırılmalıdır.

Gebelik Hesaplama 2020

Gebelik hesaplaması için uzmanlar başlangıç olarak son regl döneminin ilk gününü baz alarak hesaplama yapılmasını tavsiye ederler. Son adet döneminin başlangıç gününü göz önüne alarak gebelik süresini veya doğum yapılacak tahmini tarihi hesaplayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!!!  4. Hafta Gebelik – Hafta Hafta Hamilelik

Tahmini doğum tarihi için son adet dönemi başlangıcından 3 ay önceye gidilmeli ve 7 gün eklenmelidir. Örneğin; Ekim ayının 10. gününde adet dönemi başlayan biri temmuz ayına gidip 10. güne 7 gün ekleyerek 17 Temmuz tarihine ulaşır ve annenin tahmini doğum yapacağı tarihi bulur. Sitemizde bulunan Gebelik Hesaplama kısmından detaylı sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

2. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

Gebelik Testi Nasıl Anlaşılır?

İdrar yolu ile yapılan gebelik testlerinde renk değişimini gösteren çizgilerin durumuna göre sonuca ulaşılır. Tek çizgi durumunda negatif, çift çizgi durumunda ise pozitif bir sonucun oluştuğu görülür. Yine de bu testlerin yanılma payı hesaba katılarak, en yakın sağlık kuruluşuna giderek kesin sonuçlar alınabilecek testler yaptırılmalıdır.

Hamilelik Testi En Erken Ne Zaman Yapılmalı?

Hamilelik testinde belirleyici unsurun regl dönemi olması sebebiyle, testin yapılma zamanı adet kanama düzenine göre değişkenlik gösterebilir. Düzenli adeti olanlarda, döllenmenin gerçekleşmesinden 2 hafta sonra pozitif sonuçlar gözükebilir. Düzensiz adeti bulunanlarda ise bu durum daha fazla bir süre alabilir.

Beyaz Akıntı Hamilelik Belirtisi midir?

Normalin dışında olduğu kolayca ayırt edilebilen, beyaz süt kıvamındaki bu akıntı hamilelik belirtisi olarak yorumlanabilir. Zararsız olduğu bilinen bu akıntı bazı durumlarda kaşıntıya ve yanma hissine sebebiyet verebilir. Böyle bir durum oluştuğunda enfeksiyonel bir durumun oluşması riskinden dolayı mutlaka doktorunuza gitmelisiniz.

Baş Ağrısı Hamilelik Belirtisi midir?

Hamileliğin başlangıcında görülebilecek belirtiler arasında baş ağrısı da bulunsa da tek başına hamilelik belirtisi olarak nitelendirilemez.

Hamilelik Testi Fiyatı 2020

Hamilelik testi, kan veya idrar yolu ile yapılmasına göre fiyatta değişiklik gösterebilir. Kanda yapılan hamilelik testi 20-100 TL aralığında değişiklik gösterir. İdrarda yapılan testlerin ise 3-5 TL aralığı ile başlayıp 15-20 TL fiyatına kadar türleri bulunmaktadır.

2. Hafta Gebelik – Hafta Hafta HamilelikPin

Mide Yanması Hamilelik Belirtisi midir?

Hamileliğin başlangıç dönemlerinde kendisini gösterebilen mide yanması hamilelik belirtileri arasında sayılabilir. Ayrıca kasların yavaşlaması ve rahimde meydana gelen büyüme sebebiyle mide üzerindeki basınç artışı yüzünden mide yanması da hamilelik süresince artış gösterebilir. Hamileliğin sonlarına doğru ise mide yanması etkilerini kaybeder.

Hamile Olup Olmadığımı Nasıl Anlarım?

Hamileliğin öğrenilmesi için evde idrar testi yaptırabilirsiniz. Yanılma payı da olan bir test olacağı için yaptırılmalıdır.

Gebelik Testi Ne Zaman Belli Olur?

Yapılan testin türüne göre ortaya çıkacak sonucun süresi değişebilir. İdrarda yapılacak testler 5 dakikada sonuç verebilirken, kanda yapılan testler sağlık kuruluşunun yoğunluğuna bağlı olarak ortalama 1 saatte sonuç verebilir.

Soru Sor

Aşağıda yer alan ”Yorum Yap” kısmından gebelik ile ilgili her türlü sorularınızı sorabilirsiniz.

Rate this post

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ben adetimin 3gununde klomen kullanmaya başladım.sonrasinda 5yumurtaligimin büyüdüğünü söyledi doktor ilişki günlerini söyledi ve 12 gün SONRA adet olmazsan test yapalım dedi. Evde gebelik testi yaptım negatif çıktı akintimda çok yok acaba gebelik varmı bende

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
1